Onsdagsmøder

Alle er velkomne til FUAM’s åbne onsdagsmøder. Møderne har korte oplæg, og vi hjælper hinanden med at blive klogere ved at drøfte oplæggene over kaffen.

Møderne åbne for alle, og der betales 30 kr. inklusiv kaffe/te og kage.
Mødelokalet har teleslynge.

Sted: Klostergadecentret, Klostergade 37, Aarhus C.
Tid: kl. 14.30 – 16.30
Se lokalet på tavlen i caféen.

 

NB! Programmet for efterårets samtale-cafeerne kommer i en ny udsendelse. 

FUAM i vinteren 2023

2. februar 2023
kl. 13.30-15.30

Andre øjne på demens

OBS! Temamøde sammen med Ældresagen
Sted: Ældresagen, Vester Alle 8, 8000 Aarhus C

Oplæg:

Maria Tønnersen, Sygeplejerske, medejer i konsulentfirmaet Mapia, underviser og konsulent i Sundhedsstyrelsens værdighedsrejsehold.


Gennem årtier har det lydt at demens er en sygdom. Med det resultat at vi nu ser sygdom, forfald, elendighed og nød bare ordet nævnes. Dette syn er blevet et samfundssyn, som medfører tabu og stempling.
Ønsker vi at skabe gode liv, når man lever med demens, har vi derfor behov for at se på tilstanden demens med andre øjne. Kom og få “pudset briller” og “rusket op i forankrede fordomme”

Tilrettelægger: Christian Christensen

Pris:
60 kr.


Tilmelding senest den 30. januar, enten på: www.aeldresagen.dk/aarhus eller på kontoret på Vester Allé 8

8. februar 2023
kl. 14.30-16.30

Kartoflens Renaissance?

Oplæg:

Hanne Thomsen, cand.mag. i historie og etnologi, Leder af Give Egnsmuseum

Er kartoflen på vej tilbage som en kilde til sundhed og et langt liv? Engang for mere end 30 år siden (det er vi mange der husker)) var kartoflen hverdagskost som kogt, braset, stegt eller bagt.

Nu er den fortrængt af pasta, ris eller andet. Kartoflen kom til Danmark i begyndelse af 1700-tallet med kartoffeltyskerne på den jydske hede.
Hør om vores egen og kartoflens kulturhistorie ud til de danske spiseborde – og retur.

Tilrettelægger: Lene Dernert.

NB! Bemærk der efter mødet afholdes den ordinære generalforsamling.

19. april 2023
kl. 14.30-16.30

Livshistorierne i mit liv

Oplæg:

Annette Damgaard Hansen, Projektleder, billedkunstner og frelance kurator Formand for Foreningen ‘Skjulte steder i Aarhus’ og næstformand Søfartsmuseet, Aarhus

Annette Damgaard fortæller om sit arbejde med ældres erindringer og livshistorier. Herunder erindringer fra 2. Verdenskrig. Annette Damgaard har bla. samlet sin fars erindringer i en bog ‘Egotrip Og Aforismer’. Annette Damgaard er kunstner og bl. a. står bag foreningen ‘Skjulte Steder’, som udforsker netop skønheden og eventyret i det skjulte og det nære. 

 

Tilrettelægger: Poul Grosen Rasmussen.

 

8. marts 2023
kl. 14.30-16.30

Alder, aldring og Simone de Beauvoir

Oplæg:

Nanna Bisgaard, Cand. Pæd. i Pædagogisk filosofi

Nanna Bisgaard fortæller om Aldringens tvetydighed og Aldring som fænomen. Hendes udgangspunkt er den franske filosof Simone de Beauvoir.

I sit speciale i pædagogisk filosofi belyser hun, hvordan det er vores skæbne at ældes, som en del af et almindeligt liv. Alderdommen bliver ofte reduceret til det biologiske forfald. Vi skal se på det hele liv, fremfor at se det ældre menneske ud fra alderdommen alene.

Tilrettelægger: Christian Christensen

10. maj 2023
kl. 14.30-16.30

Hieu – En fortælling om det man skylder sine forældre…..fra Vietnam til Vi-Senior.dk

Oplæg:

Dung Le, Cand. pæd., projektleder og stifter af Vi-Senior

En personlig fortælling om baggrunden for etablering af Vi-Senior, som er et netværk for etniske minoritetsældre fra 2016.

“Jeg ville gerne vil hjælpe min mor ud af ensomhed og social isolation efter at min far døde. Det vietnamesisk begreb ”Hieu”, henviser til den ære, respekt, taknemlighed samt pligt og ansvar, som man har overfor sine forældre. Hvad betyder dette begreb for mig som flygtningebarn? Og hvad sker der med disse værdier i transformationen fra Vietnam til Velfærdssamfund?”

Læs mere om Vi-Senior her: Vi-Senior

 

Har du spørgsmål kan du kontakte os her.