Onsdagsmøder

Alle er velkomne til FUAM’s åbne onsdagsmøder. Møderne har korte oplæg, og vi hjælper hinanden med at blive klogere ved at drøfte oplæggene over kaffen.

Møderne åbne for alle, og der betales 40 kr. inklusiv kaffe/te og kage.

Sted: Klostergadecentret, Klostergade 37, Aarhus C.
Tid: kl. 14.30 – 16.30
Se lokalet på tavlen i caféen.

 

NB! Programmet for efterårets samtale-cafeerne kommer senere i år.

FUAM i efteråret 2023

13. September 2023

Byudvikling for ALLE – havnen tilbage til Aarhus!

Oplæg:

Jørn Grønkjær, Medstifter af – og formand for foreningerne ElbilBy, Copenhagen E-Prix og Living Boats, Aarhus. Redaktør af “We-economy” om cirkulær- og deleøkonomi og med i dokumentarbogen om Alternativet “Love is in the air”.

Området langs de bynære havnebassiner i Aarhus har i de seneste år gennemgået voldsomme forandringer, og der er endog skudt en helt ny bydel op: Aarhus Ø.

Hvordan sikrer vi, at havneområdet ikke plastres til med tæt bolig- og kontorbyggeri, uden grønne og blå byrum, og er der borgerdemokrati i udviklingen og beslutningsprocesserne?

Med udgangspunkt i foreningen Living Boats Aarhus arbejde for et levende og mangfoldigt by- og havnemiljø i Aarhus vil initiativtageren til foreningen Jørn Grønkjær give sit bud på spørgsmålene samt sætte fokus på ideudvikling og borgerinddragelse.

Tilrettelægger: Lene Dernert

27. September 2023

Efterårets samtalecafeer. Præsentationsmøde

Tilrettelægger:

Poul Grosen Rasmussen, Medlem af FUAM’s bestyrelse

EIgangsætterme præsenterer temaerne for efterårets samtalecafeer. En samtalecafe er en lille gruppe, der mødes 3-4 gange og drøfter et bestemt tema.

I efteråret planlægger vi noget om:

1. At være seniorsingle

2. Demens

3. at gentænke sin alderdom, 4 ?

Læs mere om samtalecafeerne her.

11. Oktober 2023

Kærlighed og venskab uden alder

Oplæg:

Gunhild Weisbjerg, Medlem af FUAM’s bestyrelse

Kom og få inspiration til at invitere nye mennesker ind i dit liv. Hvad enten du søger den “ seneste ene “ og har brug for hjælp til at navigere i “ dating universet” eller bare ønsker at udvide dit netværk, så kan du forvente et lærerigt oplæg med brugbare råd garneret med masser af humor.

Tilrettelægger: Lene Dernert

8. November 2023

Hvordan styrker man plejehjemsbeboeres livskvalitet?

Oplæg:

Lone Bakforstander på plejehjemmet Ankersgade, Aarhus

Der er mange diskussioner om, hvordan man styrker plejehjemsbeboeres livskvalitet. Lone Bak fortæller om, hvordan de prøver at gribe og skabe mening i nuet, så beboerne får så meget livskvalitet som muligt.

Tilrettelægger:  Gunhild Weisbjerg

30. November 2023

Brud til voksne børn

OBS Vi mødes hos ÆldreSagen, Vester Alle 8, Aarhus C

Oplæg:

Andreas Nikolajsen, psykolog, ph.D. Fonden Ensomme Gamles Værn, Aarhus Universitet

Brud og konflikter mellem forældre og voksne børn er udbredt, men eksisterer ofte i det skjulte. Ny forskning sætter fokus på brud mellem børn og forældre sent i livet. Det undersøges, hvad der sker mellem forældre og voksne børn, når uenighed og konflikt fører til brud, og hvilke konsekvenser det har for gamle forældre. I oplægget præsenteres forskningens foreløbige resultater, og der gives konkrete bud på, hvordan man som forælder kan håndtere situationen.

Tilrettelægger: Knud Ramian

Har du spørgsmål kan du kontakte os her